Hoe komen we van visie naar uitvoering? Welke keuzes maken we voor toekomstbestendig onderwijs? Hoe kunnen we innoveren? Wat is de rol van ICT/technologie in ons onderwijs? Hoe krijgen we ze mee?
En nog veel meer wakkerliggers kunnen de start zijn voor een OnderwijsReis.

Welkom bij Onderwijsreizen.

We organiseren en begeleiden onderwijsorganisaties bij hun proces van plan naar doen. Een vaste component is altijd een studiereis in binnen- of  buitenland. Dat kan een grootse internationale conferentie zijn, maar ook een werkbezoek aan een andere school. Doelgroep: onderwijsprofessionals in alle sectoren. Doel: nieuwe kennis opdoen en deze een plek te geven in je eigen werk. Geen snoepreisjes, maar samen leren en waarde creëren.

Het traject kan georganiseerd worden voor een school, team of schoolbestuur. In primair, voorgezet, middelbaar of hoger (beroeps)onderwijs. Rondom een bepaald thema of innovatievraagstuk. Naar een bepaalde conferentie. Of vanuit een complex vraagstuk.

Een reis kan zo klein of groot als je zelf wilt: een dagbezoek aan een conferentie in Nederland (bv. IPON, Onderwijsdagen, Onderzoeksconferentie, OnderwijsInzicht, IPON etc.) of twee weken naar een groot congres in de Verenigde Staten (bv. SXSW en SXSWedu). Of alles ertussenin.

Ons concept is gebaseerd op een aantal uitgangspunten:ontwikkelvraagstuk van de deelnemer/organisatie staat centraal;

  • er zijn meerdere betrokkenen per organisatie;
  • diversiteit is leerzaam, netwerken en kennis delen vanzelfsprekend;
  • de reis is onderdeel van een proces;
  • er is een goede balans tussen individu – groep;
  • de focus ligt op creëren van meerwaarde voor de deelnemers;
  • we geven samen en met z’n allen de reis en de opbrengsten vorm en inhoud.

De komende tijd wordt deze website gevuld. Nu al nieuwsgierig geworden? Laat het me weten via het contactformulier of stuur me een whatsapp op 06-52858733.